Sorgen er en del af livet

23-08-2011 22:11
Mange skammer sig over deres følelser, men husk, at det er vigtigt ikke at undertrykke dem, så du ikke kun græder, når du er alene (dette gælder også for mænd). At kunne sørge sammen med andre lindrer smerten. Børn sørger også, så lad dem være med. Fortæl dem, hvad der er sket og forsøg at besvare deres spørgsmål, så åbent som muligt, uden at presse dem. Næsten intet skræmmer et barn mere end at se voksne ude af ligevægt, uden at de kender grunden.
 
Det at tale om døden og den afdøde er en måde, hvorpå man kan holde sorgarbejdet i bevægelse. Du skal normalt aldrig undgå at tale om den døde - såvel som du ikke bør undgå genstande eller steder, der har smertelige associationer. Kun ved at se tabet og sorgen i øjnene, kan du formindske smerten. Beroligende midler, antidepressiv medicin eller alkohol kan midlertidigt bedøve smerten, men de forlænger processen, så brug dem så lidt som muligt.
 
Giv dig tid til at føle og forstå din tilstand, til at gennemarbejde sorgreaktionen, således at du kan tage afsked med den døde. Det er en lang og pinagtig proces, men den skal gennemleves, og det er muligt at komme styrket igennem. Sorgen er den del af livet.
 
Kilde.: Forældreforeningen VI HAR MISTET ET BARN

Kategori: Englepigen

Kommentarer

    1 

    Skriv en kommentar

    Englepigen.dk  | susyk66@gmail.com